DSC_6382.jpg
Vad är Design In Box?

Design In Box är en box som är fylld med det du behöver för att sy kläder. Den innehåller tyg, mönster, tråd, tips och råd samt andra tillbehör du behöver för att sy just det plagget.

Vad är det som är unikt för Design In Box?

Det finns flera skäl till varför Design In Box är unik.
För det första har vi underlättat för dig så du kan börja sy direkt. Boxen är packad så det är färdigt att sy – Pret á Courde. Du behöver bara göra det som är kreativt roligt, att sy själv. För det andra blir det ekonomiskt då vi köper in större mängder tyg, mönster, tråd och andra tillbehör och du syr dina designade kläder själv. Du syr själv till minst halva priset mot vad färdigsydda designkläder kostar. Boxarna packas bara med det du behöver för att kunna sy. Av spillbitar från tyget kan du göra andra småsaker. För det tredje skälet så är varje box numrerad, det finns bara ett visst antal av varje box. Så du har ett värde som du kan sälja på andrahands- eller vintagemarknaden som leder till ett hållbart samhälle. Du sparar tid, pengar och bidrar till en hållbar och trendig livsstil, dessutom får du kläder som är designade till ett rimligt pris. Det är också underbart härligt att bära kläder som man sytt själv; En alldeles särskild vacker känsla.

Om jag är nybörjare att sy, hur gör jag då?

Varje box har ett mönster med beskrivning på flera språk. Läs  noga igenom och markera de avsnitt du inte förstår. I vår meny på vår hemsida finns det Youtube-filmer under sidan ‘Tips och råd’ på svenska och engelska för både nybörjare och vana att sy. Där kan du finna en del svar på frågor om olika sy-moment. Du kan också använda vår facebook-sida för frågor. Där hjälper alla varandra. Design In Box ger dig också några råd och tips när du får boxen i din hand.

Om jag inte förstår något sy-moment, hur gör jag då?

Se ovanstående fråga. Du kan också fråga någon annan sykunnig i din omgivning.

Vad behöver jag för symaskin?

Du kan sy på vilken symaskin som helst du har tillgång till. Se till att du har tillgång till en instruktionsbok om just din symaskin eller någon i din närhet som kan symaskinen. Här finns instruktionsböcker!

Gammal maskin (typ grön Husqvarna), Raksöm, zig-zag, 3-stegs-zigzag. När det gäller knapphål måste de sys manuellt på maskin. Du behöver också i vissa plagg en särskild pressafot för blixtlås. Se instruktionsboken.

Nyare hushållssymaskin, raksöm, zig-zag, 2-stegs-zigzag. För att sy knapphål se varje symaskins instruktionsbok. Även här behöver du en särskild pressafot för blixtlås om plagget ska sys med det.

Om du syr på symaskiner med t ex Overlock och Babylock följder du den maskinens instruktioner.

Vad för tråd och nål behöver jag?

I varje Design In Box följer tråd med. Vi syr med Gütermanns kvalitétstråd, Alla tygers tråd. Spola över en del av tråden på en spole till undertråden. Använd rätt spole till din typ av maskin. Se instruktionsboken. I varje box medföljer rätt typ av nål.

 

Varför är inte mönsterdelarna färdigklippta i Design In Box?

Alla människor ser inte lika ut. Det är en av anledningarna att konfektionssydda och designade kläder sällan passar perfekt. I Design In Box har vi packat sådana mönster som du kan klippa själv efter din storlek. På ett av mönsterarken finns en storlekstabell. Mät alla kroppsdelar noga. Stäm av med tabellen och klipp mönstret efter dina mått. Du kan alltså ha en storlek över bysten och en helt annan över höften. Gör bara en snygg övergång i midjelinjen. Mönstren är också anpassade efter standardlängd så är du längre eller kortare behöver du ta hänsyn till det. Förläng eller förkorta plagget i midja eller vid fåll. Tänk på också att stämma av armlängd innan du klipper i tyget.

 
Vilka andra tillbehör behöver jag?

För att klippa mönster och tyg behöver du helst två saxar; En hushållssax för papper och en tygsax. Därtill behöver du måttband, knappnålar, synålar, skräddarkrita och en sprätt. Ev en synål och tråd i annan färg behöver du också om du ska tråckla och prova innan du syr den riktiga sömmen vilket vi rekommenderar om du är ovan.

 

Vad är viktigt att tänka på?

Till varje box och modell har vi Goda råd & tips till dig. Du får också personliga råd av mig till just det plagget. Där vi underlättar för dig så du kan sy ditt plagg i lugn och ro

 

Varje Design In Box är numrerad, varför då?

Din box är unik.
Det finns bara den boxen och det plagget som just du syr. Just det plagget är designat och sytt av dig. Design In Box har tagit fram bara ett visst antal av just den boxen så du vet exakt vilken av dem som är din.


Spar boxen!
Den kommer att ha ett andrahandsvärde när du kan visa att du har sytt det plagget i just den boxen. I vårt arkiv i webbutiken visar vi alla boxar som har designats av Design In Box. Det innebär att blivande andrahandsköpare kan se vilken modell just du har sytt och hur många som har sålts av just den modellen.

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon

NYHETSBREV

KONTAKT

info@designinbox.se

 

© 2023 by PRETTY GAL. Proudly created with Wix.com